Skip to main content

Lotgenotenwerking

Heb jij ook wel eens het gevoel dat het je allemaal wat te veel wordt? Dat je er alleen voor staat? Of dat niemand jou begrijpt? Misschien voelt het soms aan dat je de enige bent met een bepaald probleem en/of ervaring. Weet dan dat je niet de enige bent en dat het kan helpen om hierover te praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Er schuilt veel kracht in ‘peer support’: in het samenkomen van mensen met een gedeelde of vergelijkbare levenservaring. Zo krijg je de kans elkaar te vinden, te vatten en te steunen. Dit is waar het in lotgenotenwerking om draait.

De invulling van zo’n lotgenotenwerking kan heel divers zijn. Zo werkte Magenta de voorbije jaren informatieve workshops uit, maar hebben zij ook ervaring in het realiseren van een veilige context voor mensen waar ze hun verhalen kunnen delen, waar ze hun eigen kracht (her)ontdekken en hun weerbaarheid versterken. 

Op zoek naar inspiratie om zelf met dit model van netwerkversterking? Binnen BurgersAanzet staat Magenta klaar om je hier rond te inspireren en te ondersteunen.