Skip to main content

Er is een huis in Gent waar iedereen welkom is: het BlinkHuis. Het is de vaste stek van BlinkOut.

Een initiatief van 5 burgers die een plek willen bieden waar rust, stilte en zijn primeert en een vrijwilligers- en professionele werking opzetten die mensen tot zichzelf laat komen, van binnenuit laat stralen.

BEZOEK HUN SITE

“Het is een oplaadplek, een ont-moetplek, een recovery-plek, een pauze-knop Er zijn geen voorwaarden om ons “BlinkHuis” binnen te stappen. Al blijkt uit de praktijk dat de enige voorwaarde verbinding is. Dat is wat wij hier het beste doen. Verbinden. Met elkaar, met onszelf, met onze kwetsbaarheden. Elk “etiketje” is hier welkom, en zien wij als een sterkte. Hier is niemand verbaasd als het buiten allemaal eventjes te druk is, als je moeilijk in groep spreekt, als je de glazen liever per 4 dan per 3 sorteert, als je op zoek bent naar wat het volgende kruispunt op je levens- of carrièrepad zou kunnen zijn. Hier merk je dat iedereen zijn of haar verhaal heeft.

Kwetsbaarheden die ons uniek en sterk maken, ook al voelt het soms net omgekeerd. Hier vinden mensen elkaar in prachtige ontmoetingen. Hier voelt het altijd heerlijk en eerlijk om gewoon jezelf te mogen zijn, precies zoals je bent. Het “BlinkHuis” is een plaats waar mensen moe kunnen binnenstappen en opgeladen vertrekken. Een passant kan even op adem komen, even genieten van de rust van het huis. Ont-moet plek om anderen te leren kennen. Zonder je tics, je vermoeidheid, je kwetsbare stukken te verstoppen. Een plaats waar je jezelf mag laten zien. ✓ Voor passanten, vrijwilligers, co-werkers, zoekers, vinders, …”