Skip to main content

Elke zaterdag  verse soep? Het is niet enkel een heerlijke, warme start van het weekend maar brengt ook mensen samen!  De Soepkar van Alderande bolt al sinds september 2015 in de Lokerse binnenstad en telt ondertussen een 20-tal vrijwilligers. Elke zaterdagvoormiddag wordt soep – die de dag ervoor gemaakt wordt – verdeeld aan tal van klanten. 

BEZOEK HUN SITE

Samen met de medewerkers van Alderande en Emiliani vormen de vrijwilligers een enthousiaste ploeg die instaan voor aankopen op donderdag, snijden op vrijdag, fietsen & bedienen & afwassen op zaterdag. Op deze manier brengt De soepkar van Alderande mensen samen en wordt er een bijzondere match gemaakt tussen een zeer diverse club mensen.

Zo is het evenzeer een tewerkstellingsproject voor mensen met een beperking. Voorts worden de groenten afgenomen van een lokale teler en wordt er bewust voor seizoensgebonden groenten gekozen. Ook een beetje misvormd deert niet, in de soep smaken ze overheerlijk! Dit maakt van De Soepkar een huis sociaal, ecologisch én economisch project. Begint jouw maag ook al te knorren? Neem dan zeker een kijkje op de website