Skip to main content

Annick Helsen, the Mum Who Loves Cards, heeft in haar dorp een wel heel bijzondere initiatieven genomen. Naast kaartjes houdt ze ook van bloemen, vazen, cakes en mensen oprechte aandacht geven. “Je ziet mensen meteen groeien als je interesse toont,” glundert ze.

Vaas met bloemen voor de deur

De Nijlense Doorgeefvaas is één van haar initiatieven dat de meeste aandacht trok, tot over de grenzen heen. De eerste vazen vertrokken in september 2019 en het verhaal werd meteen door verschillende media opgepikt. Verschillende kranten publiceerden haar verhaal en een uitrol of ‘overname van het concept naar Nederland’ werd met verve voorspeld.

BEZOEK HUN SITE

envoudig concept

“Eigenlijk is het heel eenvoudig,”  “Maar het werkt. Mensen komen kaartjes halen in mijn winkel, zo zie ik meteen wie er een nieuwe vaas de wereld in wil sturen. Ik heb er ondertussen al zo’n 600 uitgedeeld. Dat is ongelooflijk. Er bevindt zich al een vaas in Nederland, Luxemburg tot zelfs in New York. In de Facebookgroep posten de mensen foto’s van hun vaas. Zo kunnen ze ze blijven volgen. Dat is echt heel plezant.” Annick is duidelijk een gedreven dame die blij wordt van geven en op een eenvoudige manier die passie wil doorgeven.

“We zeggen zo weinig tegen elkaar waarom je iemand graag ziet. Met deze vaas en bijbehorend kaartje kan je dat gemakkelijk doen. Je hebt zelf een instant goed gevoel en de persoon die zo’n vaas krijgt, is blij verrast! Daar hou ik van, spontane cadeautjes aan mekaar geven, zonder dat er een reden voor hoeft te zijn.” Hoewel het initiatief voor de coronacrisis ontstond, leeft het in deze periode even fel voort. “Het is veilig, je hoeft er niet voor samen te komen. Je zet de vaas voor een deur en je bent weg.”

Een vriendin en ikzelf vullen geregeld een vaas met bloemen en zetten die dan bij elkaar aan de deur, als attentie. Op een keer postte ik de vazen op Instagram en daar kwamen positieve reacties op. Hier zit iets in, dacht ik”, vertelt Annick. “Ik vind het leuk om iemand iets te geven en bloemen zijn mijn verslaving. Dit twee zaken heb ik gecombineerd. In de Kringloopwinkel ben ik twaalf vazen gaan kopen en die ben ik bij twaalf vriendinnen voor de deur gaan zetten. Zo is het allemaal begonnen.

Annick