Skip to main content

LETS Vlaanderen is de ondersteunende vzw voor de LETS-beweging in Vlaanderen en Brussel. Er zijn momenteel een 50-tal LETS-groepen actief. Vind een LETS-groep in jouw buurt

BEZOEK HUN SITE

LETS is een eigentijdse manier van samenwerken waar mensen diensten en spullen ruilen en dit in een lokaal netwerk. Via een waardering in de vorm van punten maakt iedereen gebruik van dit netwerk. We ruilen diensten en spullen en helpen elkaar zo verder. Ieder van ons heeft een talent. En met dat talent help je iemand anders uit je buurt. Zo maakt iedereen gebruik van dit lokale netwerk. Werk je graag in de tuin, ken je veel van computers of doe je graag herstellingswerk? LETS is overal. Je vindt zeker en vast iets wat jij kan aanbieden en waar je hulp bij kan gebruiken.

Bij LETS waarderen we jouw talent: we geloven in de kracht van de mens. Ieder van ons heeft iets te bieden, ieder van ons kan zijn steentje bijdragen. Samen met jou bouwen we aan een sterke en warme buurt. En als jij hulp nodig hebt, dan is LETS er om je te helpen. Zo maakt iedereen gebruik van dit systeem wanneer hij of zij er nood aan heeft. Het gaat om meer dan enkel af en toe iets voor je buren doen. We komen samen, inspireren elkaar en dragen zorg voor elkaar en het milieu. Bij LETS voelt iedereen zich thuis en niemand wordt uitgesloten

Leg je graag nieuwe contacten? Help je graag mensen verder? Wil je graag actief meebouwen aan een duurzame wereld? Dan is LETS echt iets voor jou!

Voor mij is het leuker als je dingen sámen kan doen. Sámen naar toneel met een even grote fan als ik. Maar ook samen schoonmaken. Dat is én plezant, én het gaat veel sneller. Ik vind het ook tof dat je een natuurlijke uitwisseling in geven en ontvangen ervaart.

Jonathan