Skip to main content

Samentuin Damhof is niet alleen een moestuin voor buurtbewoners, maar ook een ontmoetingsplaats en een groene, avontuurlijke speelplek. Kom kijken, spelen, een praatje slaan of laat je groene vingers los.

BEZOEK HUN SITE

Een jaar geleden bestond het terrein van deze samentuin nog uit asfalt. De eigenaar van de site, de projectontwikkelaar Triple Living, gaf Damhof de toestemming om 550m² steen uit te breken en er een samentuin te starten waar zowel in volle grond als in bakken getuinierd wordt. Nu is er niet alleen een moestuin en serre, maar ook bloemenborders met vaste en eenjarige planten, een kippenhok en speelplekjes. Hoewel de tuin op privaat terrein ligt, is het altijd toegankelijk. Buurtbewoners komen er graag wandelen – met of zonder hond – en kinderen ravotten er in de bonentipi of rond het speelhuisje.

De vaste kern van ongeveer 10 vrijwilligers zorgt voor minstens 1 wekelijks tuiniermoment. De andere vrijwilligers – een 50-tal – wordt daarvan op de hoogte gebracht via sociale media, WhatsApp en e-mail. Wie meewerkt, geniet mee van de oogst. We nemen steeds kleine hoeveelheden, voor eigen gebruik. Grote hoeveelheden zijn een goede reden voor een buurtfeest!